Zájezd za památkami UNESCO, tentokrát do Valtic a Lednice

27.08.2012 22:16

Vyjímečně nádherný výlet po několika předešlých propršených zájezdech byl všem 50ti účastníkům odměnou v sobotu 4.srpna 2012.

Pan Jan Valíček se opět ujal průvodcovského slova již během cesty na Jižní Moravu mj. připomněl všechny společné zájezdy:

Litomyšl, Vídeň 2008, Olomouc, Řím 2009, Kutná Hora, Paříž 2010, Kroměříž, Bratislava 2011, Krakov, Osvětim 2012. To je již úctyhodný výčet navštívených míst v naší republice i v zahraničí.

Pro letošek byly zvoleny moravské dominaty  - centrum bohaté vinařské oblasti Valtice a pohádkově krásná Lednice. Významné a hodnotné  památky v obou městech zanechal k obdivu rod Lichtenštejnů.

Vinice, kolonáda Reistna, Valtický zámek, novogotický zámek v Lednici s historickým skleníkem a vzorně udržovaným parkem, Minaret – to vše jsou dnes již nezapomenutelné vzpomínky.

Od roku 1996 je Lednice jakožto součást Lednicko-valtického areálu zapsaná na Seznam světového kulturního a přírodního bohatství UNESCO.

S panem Valíčkem i s dopravou pana Matochy jsou zájezdy vždy hodnoceny na jedničku. Tentokrát byl i díky sluníčku s hvězdičkou.