Noc s Andersenem v Jaroměřicích 2018

18.04.2018 18:39

V pátek 23.března se sešli žáci 3.,4. a 5. třídy ve výstavní síni knihovny, aby mohla být zahájena Noc s Andersenem.

Letos jsme se poněkud vymkli danému celostátnímu tématu, neboť nás inspirovali Záchranářské, Policejní a Hasičské pohádky Zuzany Pospíšilové. Pozvali jsme si tuto milou paní spisovatelku, aby nám o svých knihách po 16té hodině popovídala. Přátelsky a vtipně navedla tu pravou atmosféru nadcházející Noci. Čas si pro nás našel i pan Andersen a ochotně odpovídal na otázky o svém životě. Rozdal dětem malou sladkost, popřál dobré usínání s jeho pohádkami a odešel asi do jiné knihovny.

Děti se vypravily do místní hasičské zbrojnice, kde jim ochotní hasiči předvedli vše z dostupné techniky. Samozřejmě si i odvážní zkusili udržet stříkající hadici a jiné dovednosti.

Záchranáři přijeli před školu s vybaveným autem a s mnoha informacemi. Zvědavci měli možnost si vše zblízka prohlédnout a v atriu školy si zkoušeli záchranné akce.

Po noční stezce odvahy, kde nocležníci hledali ztracená písmena Andersenovy pohádky, napsali v knihovně pohlednici rodičům. Vrátili se zpět do školy, kde je čekalo občerstvení a nakonec ještě policejní auta se zásahovým vybavením. Opět v atriu policisté, družně ale s respektem, pobesedovali s dětmi o své práci. Umožnili jim vyzkoušet si pouta, sílu pendreku, dechové zkoušky aj., odjížděli téměř o půlnoci.

Nakonec opravdu s pohádkou, ba i písničkou usínalo 55 dětí a 6 dospělých. Ráno byly rozdány pamětní kartičky a sponzorské dárky fy Scart.

Všem zúčastněným nezištným „aktérům“, ale i těm „ze zálohy“, patří velké poděkování za to, že vytvořili nadšení a radost z příjemně prožité andersenovské noci 2018.

Fotogalerie: Noc s Andersenem v Jaroměřicích 2018

Tato fotogalerie je prázdná.