Nejvěrnější čtenářka

04.04.2012 16:19

V Městské knihovně v Hradci Králové se uskutečnilo 21. 3. 2012 vyhlášení ankety Svazu knihovníků a informačních pracovníků SKIP „Nejvěrnější čtenář.“

Za Pardubický kraj byla zvolena

 

Paní Olga Zacharová

 

I vesnice mají své „významné osobnosti“. Paní Olga Zacharová je jednou z nich -v Jaroměřicích – v obci na Malé Hané v cípu Pardubického kraje.

Je dodnes známá v širokém regionu z doby jejího produktivního věku, kdy zastávala práci matrikářky, Základy svých procítěných projevů na mnohých obřadech čerpala především z četby, která je jí dodnes oporou. Zde našla poezii, lásku a cit ke člověku s dobrými i horšími vlastnostmi.

Další sílu nachází v přírodě, kterou tolik miluje.

Nabyté literární zkušenosti a kladný vztah k lidem zúročila v sedmiletém působení v jaroměřické knihovně jako knihovnice do roku 2004.

Po zbudování nové knihovny s jinými pracovními podmínkami předala v 78ti letech post své následnici paní Helence Slavíčkové.

Od svých 10ti let až do dnešních 86ti úctyhodných roků navštěvuje knihovnu pravidelně. Je čtenářkou širokého spektra žánrů se zdravým objektivním názorem a zhodnocením. Vybírá si mezi knihami i ty zapomenuté, jako by jim chtěla udělat radost, že mohou ještě někoho oslovit.

Nejen četbou, ale i neutuchajícím zájmem o veškeré kulturní dění si stále udržuje životní rozhled a vitalitu.

Právem jí náleží titul

 

NEJVĚRNĚJŠÍ ČTENÁŘKA Obecní knihovny Jaroměřice