Hudebně-vzdělávací pořad „Profil Pavla Bobka“ a výstava obrazů Jarmily Lhotské „Malované na skle“

27.10.2017 19:39

Po inspiraci pořadu v jevíčském zámečku o Zuzaně Navarové jsme pozvali do Jaroměřic na pátek 13.10.2017 textaře, aranžéra a aktivního muzikanta Richarda Lanka.

Absolvent VUT se ve svém volném čase zabývá hudbou v mnoha podobách. Jednou z nich je sestavování pořadů o méně či více známých hudebnících. Z bohaté nabídky jsme vybrali právě profil Pavla Bobka, který by se v říjnu dožil 80ti let.

S panem Lankem přijel i manažer posledních 10ti let zpěvákovy kariéry pan David Němeček.

Poodhalil zajímavosti z profesního i soukromého života umělce.

Vyprávění bylo proloženo rockovými i country písněmi, duety i sólovými skladbami z posledních let Bobkovy pěvecké dráhy. Promítané fotografie naprosto doladily koncertní atmosféru.

 

Tímto pořadem byla zahájena výstava obrazů Jarmily Lhotské „Malované na skle“. Představitelka naivního umění ze Svitav má kořeny v Biskupicích. Na Flintóře trávila velkou část prázdnin u své babičky, v Biskupicích pak u maminky p.uč. Faltýnkové. Většina pestrobarevných kreseb na skle vyjadřuje vzpomínky na dětství v našem kraji. Skromné povaze malířky vyhovovala spojitost uvedení výstavy s hudebním pořadem o zpěvákovi, kterého měla velice ráda. Výstava je zpřístupněna do 1. prosince 2017.

Fotogalerie: Hudebně-vzdělávací pořad „Profil Pavla Bobka“ a výstava obrazů Jarmily Lhotské „Malované na skle“

Tato fotogalerie je prázdná.