Cestou necestou s Janem Valíčkem

31.03.2018 18:02

- rekapitulace 10ti letých výletů po našich památkách UNESCO a významných místech u nás i v blízkém zahraničí.

 

V pátek 23.února 2018 se sešli příznivci zájezdů s Janem Valíčkem, pořádaných jaroměřickou knihovnou.

Průvodce všech navštívených míst připravil virtuální projížďku po naší republice a po blízkých zahraničních metropolích.

Od roku 2007 jsme společně zorganizovali 31 zájezdů a vypravili 33 autobusů, navštívili téměř všechny památky UNESCO v ČR. Některá místa jsme pro velký zájem navštívili ve dvou termínech nebo v jeden den dvěma autobusy. Dopravu tam i zpět spolehlivě vždy zajistila společnost Matocha, které patří velký dík.

Společně jsme při promítání momentek vzpomínali na příjemné zážitky nebo i drobné problémy, které se naštěstí vždy zdárně vyřešily.

Díky panu Valíčkovi, který vždy připravil kompletní historický výklad a současnou situaci o navštíveném místě, jsme mohli shlédnout a poznat historii i současný význam těch nejvýznamnějších míst u nás, pohodlně se dostat z místa bydliště až třeba do Benátek, Budapešti, Drážďan, Orlího hnízda, Krakova, Vídně či Bratislavy.

Obsadit jakýkoli z nabídnutých zájezdů nebyl nikdy problém, spíš naopak.

To svědčí o velké důvěře jak průvodci, tak dopravcům.

Poděkování patří ale i zodpovědným účastníkům zájezdů za zájem, dochvilnost a vždy dobrou náladu, která nás naštěstí vždy provázela.